Англи-Оюутны визэнд гарсан өөрчлөлт - Форум
Пүрэв гараг, 2016-12-08, 10:20 PM
Friend's United Force
 
[ Сүүлийн бичлэгүүд · Гишүүд · Форумын дүрэм · Хайх · RSS ]
Page 1 of 11
Forum moderator: sanjka 
Форум » Мэдлэг боловсрол » Гадаадад суралцах » Англи-Оюутны визэнд гарсан өөрчлөлт
Англи-Оюутны визэнд гарсан өөрчлөлт
sanjkaОгноо: Ням гараг, 2009-04-12, 12:43 PM | Бичлэг # 1
Цус сорогч
Бүлэг: Үл үзэгдэгч
Форумын бичлэг: 70
Статус: Онлайн алга.
ОЮУТНЫ ВИЗ TIER 4

Оноонд суурилсан систем 4: Оюутан (INF29)

2009 оны 3-р сарын 24-нд шинэчлэгдсэн.

Энэ заавар нь Нэгдсэн Вант улсаас гадна амьдардаг виз мэдүүлэгчид хамааралтай бөгөөд Нэгдсэн вант улсад насанд хүрсэн оюутан эсвэл насан хүрээгүй оюутан гэсэн статусаар хүрэлцэн ирэх хүсэлтэй байгаа бол танд хэрхэн виз мэдүүлэх ёстойг тайлбарлах болно. Энэ зөвхөн заавар төдий зүйл боловч нийтлэг асуултанд хариулт өгч чадах байхаа. Энд мөн таныг визийн мэдүүлгээ хэрхэн бөглөх талаар тусламж мэдээллийг дурдсан байгаа. Илүү нарийн мэдээллийг авахыг хүсвэл та Нэгдсэн вант улсын хилийн агентын вэб хаягаар орж болно.

16-17 насны оюутны виз мэдүүлэгчид анхаарулах нь:

Та Оноонд суурилсан системийн Tier 4-ийн шаардлагыг хангасан байхын тулд танд сургалтын төлбөр болон санхүү байгааг батлах чадвартай байх ёстой. Хэрэв виз мэдүүлэгч нь London Boroughs дотор суралцах гэж байгаа бол виз мэдүүлэгчийн сарын зардлыг сард £800, гадна суралцах гэж байгаа бол виз мэдүүлэгчийн сарын зардлыг £600 гэж тооцсон. 9 хүртэлх сарын хугацаагаар курст

суралцах тохиолдолд та сургалтын төлбөр болон Нэгдсэн вант улсад амьдрах сар бүрийн зардлыг тооцон, тийм хэмжээний санхүү танд байгаа гэдгийг батлан харуулах шаардлагатай. Харин 9-с дээш хугацаагаар та сургалтанд хамрагдах гэж байгаа бол танд эхний жилийн сургалтын төлбөр + (London Boroughs дотор эсвэл гадна гэдгээс шалтгаалж) £7200 эсвэл £5400-ийн санхүүтэй гэдгээ батлах шаардлагатай болно. Эдгээр мөнгө нь таны хувийн банкны дансанд дор хаяж 28 хоног байрласан байх шаардлагатай. 28 хоногийн сүүлийн өдөр нь таны мэдүүлэг өгсөн өдрөөс 1-ээс илүүгүй сарын өмнөх өдөр байх ёстой. / The end of that 28 day period must not be more than one month before the date of your application, for which you must show bank statements/other evidence./

Та хэрэв 2009 оны 6-р сарын 1-нээс өмнө виз мэдүүлж байгаа бол виз мэдүүлж буй өдөр танд шаардлагатай мөнгө байгааг баталсан баталгааг үзүүлэх хэрэгтэй. Виз мэдүүлэхдээ та зөвхөн үнэн зөв бичиг баримтыг бүрдүүлээрэй.

ЕРӨНХИЙ

· Оноонд суурилсан систем гэж юу вэ?

· (General/ерөнхий) оюутан болон (Child/хүүхэд/насанд хүрээгүй) оюутны насны хязгаар хэд вэ?

· Надад спонсор хэрэгтэй юу?

· Визийн захидал гэж юу вэ?

· Би спонсорын талаар хэрхэн илүү мэдээлэл авч болох вэ?

· Би ОСС /оноонд суурилсан систем/-ийн дагуу pre-sessional (foundation) курст суралцаж болох уу?

· Би нэмэлт сургалтанд хамрагдаж болох уу?

· What study related routes remain outside of PBS?

· Хэрэв надад Визийн захидал байгаа бол би виз авах хэрэгтэй юу?

· Би виз хэрхэн мэдүүлэх вэ?

· Би мэдүүлэгтээ хэрхэн бэлдэх хэрэгтэй вэ?

· Хувийн мэдээлэл гэж юу вэ?

· Виз мэдүүлгийн төвүүд гэж юу вэ?

· Оноог хэрхэн тооцоолох вэ?

· Би мэдүүлэгтээ ямар ямар бичиг баримтуудыг хавсаргах шаардлагатай вэ?

· London Boroughs дотор ямар ямар байршлууд хамаарах вэ?

· Би Нэгдсэн вант улсад хэр удаан байх боломжтой вэ?

· 18 наснаас доош насныханд тусгай анхаарал шаардлагатай юу?

· Миний мэдүүлэг татгалзсан тохиолдолд би давж заалдаж болох уу?

· Удирдлагын хяналт гэж юу вэ? Administrative Review?

· Би Нэгдсэн вант улсад байх хугацаандаа ажил хийж болох уу?

· Миний төрөл садан надтай хамт Нэгдсэн вант улсад очиж болох уу?

· Миний төрөл садан виз мэдүүлэхэд юу хийх шаарлагатай вэ?

· Миний төрөл садан визийн мэдүүлэгтээ ямар ямар бичиг баримтуудыг хавсаргах хэрэгтэй вэ?

· Миний төрөл садан ямар хураамж төлөх вэ?

· Олон нийтийн фонд гэж юу вэ?

· Өөрийн визийг шалгах

· Дэлгэрэнгүй мэдээллийг

ОНООНД СУУРИЛСАН СИСТЕМ ГЭЖ ЮУ ВЭ?

Bottom of Form

Оноонд суурилсан систем буюу Points Based System (PBS) гэдэг нь Нэгдсэн вант улсад сурах болон ажиллахаар орж ирэхийг хүсч буй иргэдийг хянах, зохион байгуулах систем юм.

Tier 1 (General) Migrant of the Points Based System was launched for foreign nationals living in the UK on 29 February 2008 and replaced the Highly Skilled Migrant Programme (HSMP). On 30 June 2008 three additional sub-tiers were rolled-out and the programme was extended to include applicants resident overseas. The four sub-tiers are Tier 1 (General) Migrant, Tier 1 (Investor), Tier 1 (Entrepreneur) and Tier 1 (Post-Study Work). Tier 2 for Skilled Workers and Tier 5 for Temporary Workers and the Youth Mobility Scheme were launched worldwide on 27 November 2008. See the companion leaflets in this series for the other PBS routes. The first stage of Tier 4 (General) Student and Tier 4 (Child) Student rolled-out on 31 March 2009.

(GENERAL/ЕРӨНХИЙ) ОЮУТАН БОЛОН (CHILD/ХҮҮХЭД/НАСАНД ХҮРЭЭГҮЙ) ОЮУТНЫ НАСНЫ ХЯЗГААР ХЭД ВЭ?

Tier 4 (General/ерөнхий) оюутан. Нэгдсэн вант улсад ирж байга энэ оюутан нь 16-с дээш насных байна. Харин Tier 4 (Child/насанд хүрээгүй) оюутан нь 4-17 насны хооронд байна. 4-15 насны сурагчид нь зөвхөн төрөл садан нь сургалтын төлбөрийг төлж сургалтанд хамрагдаж болно. 16-17 насны суралцагчийн хувьд тэд National Qualification Framework-ийн 3-р түвшин болон түүнээс дээш түвшингийн сургалтанд хамрагдаж байгаа бол тэд өөрсдөө эсвэл төрөл садангаараа төлүүлэх боломжтой. 16-17 насны англи хэлний Common European Framework А2 түвшний сургалтанд суралцах гэж байгаа суралцагсад нь Tier 4 (General) Student зааврын дагуу виз мэдүүлнэ. 18 наснаас доош насны өөр бусад суралцагсад нь Нэгдсэн вант улсад хамт байх, цуг аялагч болон халамжлагч зэргийн дор виз мэдүүлнэ.

Tier 4 (General) Student is for people coming to the United Kingdom for their post-16 education. Tier 4 (Child) Student is for children between the ages of 4 and 17 to come to the UK. Those aged between 4 and 15 may only be educated at independent fee-paying schools. Applicants aged 16-17 years studying on courses at National Qualification Framework level 3 or above have a choice of making an application either in the Tier 4 (General) Student category or the Tier 4 (Child) Student category. 16 and 17 year olds studying English language courses at level A2 of the Common European Framework of reference for Languages must apply under the Tier 4 (General) Student route. For any applicants under the age of 18, suitable arrangements must have been made for their travel, reception and care whilst in the United Kingdom.

НАДАД СПОНСОР ХЭРЭГТЭЙ ЮУ?

Тийм. Бүх виз мэдүүлэгч нь спонсортой/уригчтай байх ёстой. Уригч тал нь виз мэдүүлэгчийг Нэгдсэн вант улсад боловсролоор хангах хүн/байгууллага байна. Тэд Tier 4-ийн шаардлагыг хангасан байх бөгөөд цагаачлалын бус хяналтанд туслалцаа үзүүлэх үүрэг хүлээнэ. Бүх уригч нь А болон В үнэлгээтэйгээр бүртгэгдсэн. В үнэлгээ нь дамжих үнэлгээ бөгөөд энэ нь уригч тал НВ улсын хилийн агенттай хамтран ажилладаг гэсэн үг юм. Энэ линк дээр дарж та уригчийнхаа лицензийг шалгаж болно.
http://www.ukvisas.gov.uk/resources/en/gif/icons/icon_pdf.gif Register of Sponsors Licensed Under the Points-Based System (Tier 4 only).

ВИЗИЙН ЗАХИДАЛ ГЭЖ ЮУ ВЭ?

Tier 4 зааврын дагуу виз мэдүүлэгч нь лицензтэй /боловсролоор хангагч гэснийг нотлох/ уригчаасаа визийн захидлыг виз мэдүүлэхээсээ өмнө хүлээн авсан байх ёстой. Энэ бичиг нь албан ёсны, албан бланк/толгойтой, тухайн байгууллагын ажилчны электрон гарын үсгийн эх хувийг агуулсан, огноотой, эх хувиараа байна. Визийн захидал нь виз мэдүүлэгчийн визийн мэдүүлэгт хавсарган өгөхөөр Tier 4 зааварт заагдсан бүхий л мэдээллийг агуулсан байх шаардлагатай. Уг захидал нь виз мэдүүлэхээс 6-аас илүүгүй сарын өмнө олгогдсон байна. Шаардлага хангаагүй захидлыг татгалзана. Визийн захидал нь таныг визийг амжилттай авах үндэслэл болж өгөхгүй бөгөөд энэ нь зөвхөн Цагаачлалын журмын шаардлагуудад нийцэж байгаа эсэхийг л харуулах зорилготой.

Та олон визийн захидал хүлээн авсан байж болох боловч яг суралцахаар сонгосон байгууллагын захидлыг визийн мэдүүлэгт хавсаргах хэрэгтэй.

Visa Letters will later be replaced by an electronic reference number called a Confirmation of Acceptance for Studies (CAS), issued by the sponsor once the Sponsor Management System is implemented. The Sponsor Management System is the electronic system which licensed sponsors under Tier 4 will use to assign Confirmations of Acceptance for Studies (CASs). Further details on the Confirmation of Acceptance for Studies and the Sponsor Management System are in the Tier 4 implementation plan, available on our website at:

http://www.ukvisas.gov.uk/resources/en/gif/icons/icon_pdf.gif Points based system: Tier 4 implementation plan

БИ СПОНСОРЫН ТАЛААР ХЭРХЭН ИЛҮҮ МЭДЭЭЛЭЛ АВЧ БОЛОХ ВЭ?

The Tier 4 Guidance contains information about what to do and what may happen if:

· Your sponsor’s licence is suspended;

· Your sponsor’s licence is withdrawn;

· Your sponsor is taken over by another organisation.

You will also find information about:

· Sponsor’s record keeping duties;

· Sponsor’s reporting duties;

· What to do if you think your sponsor is not complying with their duties; and

· Account manager or compliance officer visits

Find more information for sponsors on our website at:
Sponsorship under points based system

You should also consult the Tier 4 Guidance for information regarding changing courses whilst in the United Kingdom, either with an existing sponsor or a new s

 
Форум » Мэдлэг боловсрол » Гадаадад суралцах » Англи-Оюутны визэнд гарсан өөрчлөлт
Page 1 of 11
Search:

Fr.U.Fo™ © 2016